Blog van cbtra

Ongelukken voorkomen door een LMRA

Ongevallen voorkomen door LMRA

LMRA staat voor Last minute risk assessment.  Het is een checklijst of een risicoanalyse waarin men de potentiële gevaren overloopt net voor een taak te beginnen.  Dit is vooral van toepassing bij opdrachten met een risicofactor en met een variabel karakter en waar geen procedures zijn bij vastgelegd. Het doel! Ongelukken voorkomen.

Een goed evacuatieplan maken

Elk gebouw van elk bedrijf dient een evacuatieplan te hebben.  In noodsituaties als brand moet het voor iedereen duidelijk zijn, hoe zijn zich naar veiligere oorden kunnen begeven.  En als het brand, dan moet het ook vlug duidelijk zijn, wat je moet doen. Een goed evacuatieplan kan levens redden en bij gebreken kan de werkgever verantwoordlijkgesteld worden.

Hoe maak je nu een goed evacuatieplan, die vlug leesbaar is, duidelijk te verstaan en voldoet aan de nodige wetgevingen:

Voorkom een lockdown van je bedrijf

De cijfers rond corona, zoals het aantal besmettingen en opnames in het ziekenhuis, gaan in België weer de verkeerde kant uit.  Het is een gegeven dat er niet meer zo nauwkeuring omgegaan wordt met de bestaande maatregelen, niet alleen op straat, maar ook in bedrijven.  Social distancing en handhygiëne zijn op vele plaatsen al verleden tijd.  Wij als bedrijfsleiders moeten alert zijn, en zorgen dat het bedrijf geen corona broeihaard wordt.  De gevolgen van een lockdown zijn te groot om niet streng om te gaan met de maatregelen. Hoog tijd om de continuïteit van het bedrijf te verzekeren.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van cbtra