Motivatie bevorderen (workshop 4h)

Motivatie bevorderen

Categorieën: 
Communicatie en persoonlijkheidsgericht

Organisaties willen gemotiveerde, liefst bevlogen medewerkers. Recent onderzoek toont aan dat dit niet louter een eigenschap van een persoon is, als wel iets dat in een context en in relatie ontstaat. In deze 4-uur durende workshop leer je welke elementen bijdragen tot jouw eigen motivatie en die van medewerkers. We vertrekken hiervoor van de zelfdeterminatietheorie en onderzoeken voor onszelf de aspecten ervan. Na de workshop kan u als leidinggevende, HR staflid of bedrijfsleider ook gericht acties ondernemen om de motivatie van medewerkers te ondersteunen.

Omschrijving

Motivatie is cruciaal voor de prestaties van medewerkers, hun gezondheid en de mogelijkheid om langer aan de slag te blijven. Het gaat dan niet om een opstoot van energie, maar om duurzame motivatie. Dat is

  • motivatie die van binnenuit komt en niet alleen afhankelijk is van externe prikkels
  • motivatie die gedragen wordt door ondersteunende organisatievoorwaarden

We vertrekken van de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan (1985,2000) die een antwoord tracht te geven op de vraag: Waarom doen mensen wat ze doen? en breiden ze uit naar de aansluiting tussen werk en waarden. We onderzoeken de verschillende aspecten bij onszelf en gaan na hoe ze in de organisatiecontext ondersteund kunnen worden.

Het resultaat van deze workshop is dat je meer zicht hebt op de factoren die bijdragen tot je eigen motivatie en ze gericht kan inzetten. Het kan je ook ondersteunen bij het maken van keuzes. Je hebt tevens handvatten gekregen om met deze inzichten aan de slag te gaan in organisatiecontext.

Inhoud

  • Wat is motivatie?
  • Wanneer zijn mensen gemotiveerd? Zelfdeterminatietheorie
  • Zelfreflectieinstrument
  • Waarderend samenwerken als sluitsteen
  • Acties op organisatieniveau

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden, HR stafleden en managers of bedrijfsleiders.

Voorkennis

Voorkennis is niet vereist

Duur

4 uur

Prijs

€ 280, 2de persoon van zelfde bedrijf = € 224