Burn-out preventie en stress management (workshop 1 dag)

Categorieën: 
Stress en burn-out

Het aantal mensen met mentale overbelasting, burn-out en depressies stijgt elke dag. Dat heeft tot gevolg dat het werkverlet ook toeneemt. Een goede preventie kan veel kwaad voorkomen.  In deze dagtraining leert u zich wapenen tegen stress en een eventuele burn-out.  Aan de hand van tips en technieken leren we u omgaan met stress en werkdruk. Een ideale training voor zowel werkgevers als werknemers om burn-out geen kans te geven of te verbannen uit het bedrijf.

Omschrijving

Te veel stress kan leiden tot een burn-out en depressie.  Het is tegenwoordig ook een van de grote oorzaken van werkverlet.  Hoe u nu kunt voorkomen dat stress de overhand krijgt, ziet u in deze dagtraining.  Hier zullen we u de nodige technieken aanleren om met stress om te gaan, uw emoties beter te controleren, u dagtaken beter in te delen, beter om te gaan met uw energie, rationeel te denken en beter te communiceren over wat u wilt en niet wilt.  Kortweg krijgt u de nodige ingrediënten om met werkdruk om te gaan, rustig te blijven in alle omstandigheden en een evenwicht te vinden tussen uw beroeps- en privéleven.  De dag zal opgevuld worden met voldoende voorbeelden en oefeningen om de training boeiend en doeltreffend te maken.

Inhoud

 • Algemene theorie over stress en burn-out
 • Hoe herken je te veel stress en burn-out?
 • Wat zijn de grote oorzaken?
 • Preventie
 • Omgaan met energie
 • Omgaan met druk
 • Omgaan met ergernissen
 • Balans werk en privé
 • Relaxatieoefeningen
 • Omgaan met emoties
 • Rationeel leren denken
 • Durven nee zeggen
 • Omgaan met moeilijke personen en moeilijke situaties
 • Meer zelfvertrouwen

Doelgroep

Deze training is zowel bedoeld voor zowel bedrijfsleiders als managers en andere werknemers. Maar ook in privésituaties kan dit een zeer bruikbare training zijn.

Voorkennis

Voorkennis is niet vereist

Duur

1 dag

Prijs

Prijs voor bedrijven: € 460 (excl. BTW)
(2de persoon van hetzelfde bedrijf: €400)

Prijs particulieren: € 300 (Incl. BTW)

 

Huidige docenten

Michel De Belder

Geeft training in:

Assertiviteit en zelfvertrouwen
Meer weerbaarheid op werkvloer
Stressmanagement en relaxatietechnieken
Kmo-portefeuille norm
Preventiebeleid en arbeidsveiligheid

Geeft advies en coaching in:

Kwaliteit en ISO 9001 (Gecertificeerd  Lead Auditor)

Stress en burn-out (Gecertificeerd)
Conflicten en mentaliteitsproblemen
Stress management
Veiligheid en welzijn op het werk (Preventieadviseur)
Preventie psychosociaal welzijn
VCA

Agenda

jun
17

vrijdag, 17 juni 2022 -
09:00 t.e.m. 16:00

Inschrijven

Enkel bedrijven kunnen genieten van kmo-portefieulle, particulieren en werklozen niet.
Algemene verkoopsvoorwaarden: De betaling van het inschrijvingsgeld (incl. BTW) dient te gebeuren uiterlijk 30 dagen na factuurdatum en vóór aanvang van de opleiding op rekeningnummer van CBTra: Fortis IBAN: BE54 0017 3865 7197 SWIFT: GEBABEBB Annulatievoorwaarden: Annulatie vanwege de klant: Wegens organisatorische reden kan er enkel een volledige terugbetaling van het inschrijvingsgeld gebeuren, indien de annulatie vanwege de klant gebeurt uiterlijk tot 3 weken voor aanvang van de activiteit. Bij annulatie vanwege de klant vanaf 3 weken vóór aanvang tot uiterlijk 1 week vóór aanvang van de uitvoering van de dienst, kan er een terugbetaling gebeuren van 50% van het inschrijvingsgeld. Vanaf 1 week vóór de aanvang wordt de inschrijven beschouwd als dusdanis en zal er geen terugbetaling meer mogelijk zijn. Annulatie vanwege de dienstverlener: Wegens organisatorische reden, kan de dienst geannuleerd worden tot 1 week vóór aanvang van de uitvoering van de dienst. De dienstverlener kan de dienst steeds annuleren of verplaatsen wegens reden van overmacht.
Weergeven op: 
Stress en Burn-out