Trainingen

Ons aanbod opleidingen en workshops

Onze opleidingen en workshops kunnen zowel in-company als open gegeven worden.  Bij in-company training passen we ze aan op maat van uw bedrijf.

Voor meer informatie of een afspraak omtrent opleidingen, kan u ons contacteren.

Wij zijn erkend door de Vlaamse overheid voor onze dienst "Opleidingen"
kmo-portefeuille

De volgende trainingen kunnen zowel open als in-company of one-to-one gevolgd worden:
(Al onze prijzen zijn exclusief BTW. Lees onze verkoopsvoorwaarden.)

5

5S is een methode gericht op het verbeteren van de organisatie met de werkplek als uitgangspunt. Het is een goede methode zodat het een positief effect heeft op het gedrag van de gebruikers. Door orde en netheid gaan er verliespunten weggewerkt worden en kan er efficiënter gewerkt worden.

A

Opleiding: Opleiding volgens 3 groene lichten
Veiligheid op de werkvloer begint met een goed aankoopbeleid.  Als er machines, installaties, beschermmiddelen en andere arbeidsmiddelen worden aangekocht dan moet dat op een doordachte manier gebeuren, aldus de wetgeving.  In deze 4-uur durende workshop wordt aangetoond dat de procedure volgens de 3 groene lichten een veiliggebruik waarborgt.
Assertiviteitstraining: assertiviteit en zelfvertrouwen one-to-one
Leren opkomen voor uzelf en meer zelfvertrouwen krijgen in een individuele (one-to-one) training, op maat van uw profiel.  In 3 sessies van 2 uur gaan we u net dat bijleren wat u nodig heeft om assertief en zelfzeker door het leven te stappen. 

B

Omdat het aantal burn-out-gevallen nog jaarlijks stijgt, is er onvoldoende professionele begeleiding om deze mensen zowel preventief als curatief op te vangen.  Indien u zich geroepen voelt om mensen te begeleiden en te ondersteunen in de ontwikkeling en het versterken van hun beroepsleven, dan is deze opleiding de juiste keuze. In deze opleiding behandelen we, over 16 avonden, een zeer compleet pakket van coaching technieken, tools, theorieën en zelfs wetgeving om van u een deskundige burn-out coach te maken voorzien van toepasbare specifieke kennis.Bent u werkloos, dan kan u genieten van een korting tot 50%!
Opleiding stress en burn-out coach
Omdat het aantal burn-out-gevallen nog jaarlijks stijgt, is er onvoldoende professionele begeleiding om deze mensen zowel preventief als curatief op te vangen.  Indien u zich geroepen voelt om mensen te begeleiden en te ondersteunen in de ontwikkeling en het versterken van hun beroepsleven, dan is deze opleiding de juiste keuze. In deze opleiding behandelen we een zeer compleet pakket van coaching technieken, tools, theorieën en zelfs wetgeving om van u een deskundige burn-out coach te maken voorzien van toepasbare specifieke kennis.Bent u werkloos, dan kan u genieten van een korting tot 50%!
Leren omgaan met stress en het voorkomen van een burn-out, in een individuele training, op maat van uw profiel.  In 3 sessies van 2 uur gaan we u net dat bijleren wat u nodig heeft om assertief en zelfzeker door het leven te stappen.  Aan de hand van tips, technieken en coaching werken we aan uw mentale veerbaarheid om met meer energie uw dagtaken te volbrengen.  Een ideale training voor zowel werkgevers als werknemers om burn-out geen kans te geven of te verbannen uit het bedrijf.
Het aantal mensen met mentale overbelasting, burn-out en depressies stijgt elke dag. Dat heeft tot gevolg dat het werkverlet ook toeneemt. Een goede preventie kan veel kwaad voorkomen.  In deze dagtraining leert u zich wapenen tegen stress en een eventuele burn-out.  Aan de hand van tips en technieken leren we u omgaan met stress en werkdruk. Een ideale training voor zowel werkgevers als werknemers om burn-out geen kans te geven of te verbannen uit het bedrijf.
Burn-out preventiebeleid
Burn-out is een fenomeen dat steeds vaker op de werkvloer voorkomt en is ook een grote oorzaak van werkverzuim. Daarom dat een goed burn-out preventiebeleid noodzakelijk is en wordt dit ook van elk bedrijf wettelijk verwacht.  In deze half-daagse workshop tonen we hoe u a.d.h.v. een risicoanalyse een degelijk preventieplan kan opstellen om burn-out in uw bedrijf of dienst buitenspel te zetten.

D

Hoe vaak gebeurt het dat jij ’s avonds na je werkdag alleen nog op de zetel wilt neerploffen?Futloos, afgepeigerd, óp, ... Herkenbaar?Beeld je in dat je zelf de touwtjes van je energiepeil in handen hebt. Gedaan met schommelen tussen uitgebluste momenten en dagen waarin je de kamer rondstuitert door de 101 dingen die nog op je to-dolijst staan. Hoeveel beter zou jij je dan niet voelen?Wij helpen jou graag om dit doel te bereiken.Leer tijdens onze energieavonden – een vierwekenprogramma – hoe jij je energiepeil in evenwicht brengt en houdt.

G

Geweldloze communicatie
Geweldloze communicatie staat voor duurzaam communiceren, leren omgaan en bemiddelen in conflicten. Op basis van een 4-elementen model (waarnemen, gevoelens, behoeften, verzoek) zal er wederzijdse begrip ontstaan. Zoals bij assertiviteit is ook een hier een win-win situatie het doel, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften en gevoelens van alle betrokken partijen.

Pagina's