Winand Van Lil

Winand Van Lil

Preventieadviseur – Safety consultant

Zijn achtergronden:

Na zijn studies als psycholoog en theatertechnicus werkte Winand Van Lil 25 jaar lang in de theaterwereld als technieker en technisch directeur. Hier leerde hij niet alleen het technische tot in de puntjes verzorgen, maar vooral mensen motiveren om – ook onder grote druk – samen te werken en op een veilige manier een goed resultaat neer te zetten.
Toen hij in 2005 het bouwproces van C-mine in Genk mocht begeleiden, kreeg hij de smaak van preventieadvies te pakken. De combinatie van mens en techniek stimuleerde hem om zich bij te scholen tot Preventieadviseur.
Vandaag is hij lid van de beroepsvereniging ‘PreBes’ en hebben ‘Welzjn op het werk’ en ‘arbeidsveiligheid’, zowel op de werkvloer als in de administratie, geen geheimen meer voor hem.Hij blijft voortdurend op de hoogte van de laatste wetswijzigingen en kan u door zijn ervaring in verschillende bedrijfstakken ondersteunen met de beste tips & tricks, ook in SEVESO-bedrijven. Winand blijft zich voortdurend bijscholen, onder andere als Certified ISO31000 risk management professional  en in Crowd Safety and Risk Analysis, een uitloper van zijn passie voor brandveiligheid, noodplanning, evacuatie en explosieveiligheid.

Geeft training in:

Preventie en arbeidsveiligheid
Brandbestrijding
People management

Geeft advies in:

Arbeidsveiligheid (mens en machine)
Ongevallenonderzoek
Brandveiligheid
Noodplanning en evacuatie
Explosieveiligheid
Documentbeheerssystemen